Latvijas neatkarīgie aldari dodas gājienā uz Saeimu un Rīgas domi

Pēdējo desmit gadu laikā Latvijā izbrūvētā alus apjoms samazinājies vairāk nekā divas reizes, kļūstot par pārliecinošiem alus importētājiem, kamēr krievu nacionālā dzēriena degvīna pārdošanas apjomi Latvijā ievērojami auguši. Lai atgādinātu par Latvijas nacionālā dzēriena – alus – nozīmīgumu vietējiem lēmumu pieņēmējiem un nodotu aldaru vēstules ar aicinājumu rīkoties Latvijas interesēs un glābt vietējā amata alus nozari, šodien, 15. februārī, Latvijas Neatkarīgo aldaru biedrība (LNAB), nesot lielizmēra mucas, devās gājienā no Aldaru ielas Vecrīgā līdz Saeimai un Rīga domei.

Valmiermuižā aizvadīts bagātīgs un notikumiem piepildīts 2023. gads

Valmiermuižas kultūras biedrība jau vairāk nekā 10 gadus aktīvi darbojas, lai Valmiermuiža ir nozīmīga kultūrvieta Baltijas kartē, kas piesaista radošus un atbildīgus cilvēkus ar vēlmi dalīties kultūras vērtībās, iesaistot senču dzīvesveida viedumu, vienlaikus iedvesmojoties kultūras jaunradei nākotnes paaudzēm. Biedrībai piešķirts sabiedriskā labuma organizācijas statuss. Ik gadu tā īsteno ap 30 dažādu kultūras projektu, lai veidotu Valmiermuižu par iecienītu kultūrvietu Valmieras novada iedzīvotājiem un viesiem.

Diāna Sus, „Mēles galā” un „Mentem” – skanīgi koncerti Valmiermuižā

Aizvadot vasaras vakarus, 18. un 24. augustā aicina baudīt dzīvās mūzikas koncertus Valmiermuižā! Pasākumi norisināsies Valmiermuižas alus terasē, ļaujot tuviem un tāliem Valmiermuižas viesiem atpūsties no ikdienas steigas, baudot gan lirisku, gan roķīgu un pavisam smagu mūzikas skanējumu. Šoreiz Valmiermuižā ciemosies Islandes dabas iedvesmotā Diāna Sus ar grupu, bet jaudu piešķils grupa „Mēles galā” un valmierieši „Mentem”.

Valmiermuižā norisināsies mūsdienu etnomūzikas festivāls un liesmos grandioza uguns skulptūra

Jau rīt, 15. jūlijā, Valmiermuižas parkā notiks gada vērienīgākais mūsdienu etnomūzikas pasākums Latvijā. Kā ierasts, festivāla teritorijas centrālais objekts būs uguns skulptūra un tās iededzināšana, ko pavadīs cirka un muzikāla performance, tā kļūstot par pasākuma kulmināciju.

Valmiermuižā varēs apgūt karstasinīgās tarantellas soļus kopā ar pasaules zvaigznēm no Itālijas

Valmiermuižas etnomūzikas festivālā 15.jūlijā īpašu karstasinīgās itāļu dejas tarantellas meistarklasi piedāvās šobrīd pasaulē izcilākā tarantellas grupa Canzoniere Grecanico Salentino, kuri arī uzstāsies festivāla programmā.

Valmiermuižas etnomūzikas festivālā uzstāsies globālās mūzikas zvaigznes „Canzoniere Grecanico Salentino”

Vasaras pilnbriedā, 15. jūlijā, Valmiermuižas parkā norisināsies ikgadējais starptautiskais Valmiermuižas etnomūzikas festivāls, kura galvenās zvaigznes šoreiz būs globālās jeb pasaules mūzikas industrijā īpaši iecienītie un Itālijas sauli allaž sev līdzi vedošie mākslinieki “Canzoniere Grecanico Salentino”.

Valmiermuižā aicina uz vērienīgāko etnomūzikas notikumu Latvijā

Valmiermuižas etnomūzikas festivāls, kas norisināsies 15. jūlijā Valmiermuižas parkā, izziņo pirmos māksliniekus – vietējo skanējumu pārstāvēs Jauno Jāņu Orķestris, ziemeļu arhaisko sajūtu veidos norvēģu tumšais folks, Austrumeiropas jaudīgo skanējumu piedāvās ukraiņi, bet karstasinīgus ritmus un sauli atvedīs mūziķi no Itālijas.

„Valmiermuižas alus” sasniedzis alus pārdošanas rekordu

„Valmiermuižas alus” šī gada pirmajos trīs mēnešos sasniedzis alus pārdošanas rekordu uzņēmuma vēsturē un palielinājis apgrozījumu par 48 %, salīdzinot ar 2022. gada rezultātiem. Savukārt pērn „Valmiermuižas alus” apgrozījums pieauga par 20 %, salīdzinot ar 2021. gadu, un sasniedza 7 016 988 eiro.