
Valmiermuižas tumšais dūmalus
Alc.5,5% tilp.Vienu spilgtu viduslaiku alus iezīmi – virs atklātas uguns bērza malkas dūmos kaltētu iesalu – esam padarījuši par šī brūvējuma kamertoni. Valmiermuižas tumšo dūmalu piedāvājam dzīvu, nepasterizētu.
Nopirkt tiešsaistēPieejams | |
---|---|
0,5l | stikla pudele |
Īpašības | |
---|---|
Alus stils | Dūmots tumšais lāgeris |
ALC. TILP. | 5,5 % |
KRĀSA / EBC | 40/dziļa dzintara krāsa |
BLĪVUMS / °P | 15 |
RŪGTUMS / IBU | 24 |
APIŅI | 'Hallertauer Mittelfruh', 'Hallertauer Nugget' (Vācija) |
IESALS | Pilzenes, bērza malkas dūmos kaltēts un gaišais karameļu |
Īpašais | Bērza malkas dūmos kaltēts iesals |
Baudīšanas temperatūra | +14 °C |
Saderība | Baudiet ar ceptiem un kūpinātiem un grilētiem gaļasēdieniem. |
KUR IEGĀDĀTIES?
Valmiermuižas e-tirgotava
Vēsture

Piedāvājot Valmiermuižas dūmalu, mūsu aldari nav mēģinājuši atdarināt to, kā īsti garšoja miestiņš laikos, kad cauri Rīgai, Kuldīgai, protams, arī Valmierai un neskaitāmām citām Eiropas pilsētām vijās Hanzas savienības tirdzniecības ceļi. Tomēr vienu spilgtu viduslaiku alus iezīmi – virs atklātas uguns bērza malkas dūmos kaltētu iesalu – esam padarījuši par mūsu brūvējuma kamertoni. Valmiermuižas tumšo dūmalu piedāvājam dzīvu, nepasterizētu.
Brūvēšana

Dziļas dzintara krāsas alus ar bēšīgu putu. Smaržā ar gaļīgiem grila dūmiem savijas karameļu saldums, tumšas maizes un žāvētu augļu nojausma. Garšā nolasās kūpinātavas dūmu pievilkušās, medū marinētas ribiņas un iesalota lauku rupjmaize, bet brīdi vēlāk buķetē ieaužas dižciltīgo apiņu rūgtums ar svaigi pļauta siena un saldu garšvielu notīm. Vidējs, līdzsvarots ķermenis, alus pilnmutīgs, bet ne smags.
Baudīšana

Baudīšana
Iesakām pasniegt Valmiermuižas klasiskajā alus glāzē un baudīt +14 °C. Baudiet ar ceptiem un kūpinātiem un grilētiem gaļasēdieniem.