
Kokmuiža tests Nr. 38 šokolādes stauts
Alc.7,5% tilp.Kokmuižā tapušajā stauta testā esam centušies apvienot labāko, ko piedāvā tradicionālie šī stila ali, bet vienlaikus piešķirt savdabīgas jaunlaiku notis, līdzās britu klasiskajiem apiņiem izmantojot arī Amerikā audzētas, īpaši aromātiskas šķirnes.
Nopirkt tiešsaistēPieejams | |
---|---|
0,33l | stikla pudele |
Īpašības | |
---|---|
ALUS STILS | Šokolādes stauts |
ALC. TILP. | 7,5 |
KRĀSA / EBC | EBC 178,8/ piķa melns |
RŪGTUMS / IBU | 37,2 |
APIŅI | ‘Golding’, ‘Cascade’, ‘Willamette’ |
IESALS | Grauzdētu miežu, šokolādes, kviešu, dīgstu un pilzenes |
ĪPAŠAIS | Pilnmutīga kafijas, šokolādes un apiņu rūgtuma saspēle |
BAUDĪŠANAS TEMPERATŪRA | +10–14 °C |
SADERĪBA | Iesakām baudīt kā dižestīvu pēc bagātām vakariņām - vai kopā ar krēmīgiem šokolādes desertiem |
KUR IEGĀDĀTIES?
Valmiermuižas e-tirgotava
Vēsture

Tumšajiem stautiem Baltijas jūras reģiona aldari var teikt paldies par to, ka britu piķa melnie un krietni apiņotie ali savulaik iedvesmojuši vietējās darītavas radīt slaveno Baltijas porteri. Kokmuižā tapušajā stauta testā esam centušies apvienot labāko, ko piedāvā tradicionālie šī stila ali, bet vienlaikus piešķirt savdabīgas jaunlaiku notis, līdzās britu klasiskajiem apiņiem izmantojot arī Amerikā audzētas, īpaši aromātiskas šķirnes.
Brūvēšana

Melnais stauts glāzē uzsit gaiši brūnu putu cepuri. Aromātā – iesala krēmīgais pamats ar ļoti tumšas šokolādes un pamatīgi, līdz vieglam rūgtumam sagrauzdētu graudu notīm. Sildošajā, pilnmutīgajā garšā grauzdējuma pamatu papildina tumšu, žāvētu augļu nianses, bet dziļāk malkā uzvilnī melnas šokolādes un greipfrūtu bagātais rūgtenums.