
Valmiermuižas „Rīgas porteris”
Alc.6,5% tilp.Piesātināti tumšais porteris glāzē uzsit biezu, gaišbrūnu putu. No alus uzvēdī salda, šokolādīga smarža, kurā nolasās arī žāvētu augļu un kafijas notis. Garšā – bagātīga šokolādes kūka, ko pakāpeniski papildina žāvētas vīģes augļainums un grauzdētā iesala rūgtums.
Nopirkt tiešsaistēPieejams | |
---|---|
0,33l | stikla pudele |
Īpašības | |
---|---|
ALUS STILS | Porteris |
ALC. TILP. | 6,5 % |
KRĀSA / EBC | 163 / melnas kafijas |
BLĪVUMS / °P | 21 |
RŪGTUMS / IBU | 26 |
APIŅI | ‘Hallertauer Nugget’, ‘Tettnang Tettnanger’, ‘Polaris’ (Vācija) |
IESALS | Divu veidu grauzdētie, gaišais karameļu, tumšais karameļu, Pilzenes un tumšais Minhenes |
ĪPAŠAIS | Grauzdētie iesali |
BAUDĪŠANAS TEMPERATŪRA | +12–14 °C |
SADERĪBA | Kalpos par lielisku noslēgumu karaliskai maltītei – gan tad, ja kopā ar to baudīsiet šokolādes desertu, gan tad, ja nesteidzīgi malkosiet to vienu pašu |
KUR IEGĀDĀTIES?
Valmiermuižas e-tirgotava
Vēsture

19. gadsimta vidū Rīga, izlauzusies ārpus nocietinājumu vaļņiem, auga galvu reibinošā ātrumā – un gadsimtu mijā tā piedzīvoja gan saimniecisku uzplaukumu, gan varenu būvniecības bumu. Par vienu no industriālās revolūcijas flagmaņiem kļuva alus darītavas, kas brūvēja tuvu un tālu daudzinātas šķirnes. Starp izcilākajiem piemēriem noteikti jāmin Baltijas porteris – tas bija tik iecienīts, ka līdz ar elegantajām jūgenda būvēm Rīgā parādījās īpašas porternīcas, kur pie smalka alus glāzes kavēt laiku iznesīgās sarunās.
Brūvēšana

Valmiermuižas alus darītavas veltījumā Rīgai izmantoti piecu veidu iesali un trejas apiņu šķirnes. No teju melnā portera, kas glāzē uzsit biezu, gaišbrūnu putu, uzvēdī salda, šokolādīga smarža, kurā nolasās arī žāvētu augļu un kafijas notis. Garšā uzrunā bagātīgas šokolādes kūkas kumoss, lai pēcāk atklātu arī žāvētas vīģes augļainumu un grauzdētā iesala līdzsvaroto rūgtumu.
Baudīšana

Baudīšana
Baudāms 12–14 °C temperatūrā no Valmiermuižas portera glāzes. Rīgas porteris kalpos par lielisku noslēgumu karaliskai maltītei – gan tad, ja kopā ar to baudīsiet šokolādes desertu, gan tad, ja nesteidzīgi malkosiet mūsu porteri vienu pašu.