
Valmiermuižas pils alus
Alc.4,6% tilp.Valmiermuižas pils alus slīpēšanai darītavas saimnieks veltījis trijus gadus un piecpadsmit proves, lai dāvātu alus baudītājiem vieglu, bet izteiksmīgu pilzenieti. Kraukšķīgajā garšā iepriecina mierīgs, klusināts rūgtums ar medainas pļavas atblāzmu.
Nopirkt tiešsaistēPieejams | |
---|---|
0,5l | stikla pudele |
Īpašības | |
---|---|
ALUS STILS | Pilzenes |
ALC. TILP. | 4,6 % |
KRĀSA / EBC | 11 / zeltaina |
BLĪVUMS / °P | 12 |
RŪGTUMS / IBU | 29 |
APIŅI | ‘Northern Brewer’ un ‘Hallertauer Mittelfrüh’ (Hallertava, Vācija), ‘Spalt’ (Špalta, Vācija), ‘Tettnanger’(Tetnanga, Vācija) |
IESALS | Gaišais karameļu, Vīnes un Pilzenes |
ĪPAŠAIS | Viegls un aromātisks |
BAUDĪŠANAS TEMPERATŪRA | +5–6 °C |
SADERĪBA | Gan kā aperitīvs, gan kopā ar labi nogatavinātiem sieriem, svaigiem salātiem, kā arī vistas un jūras velšu ēdieniem |
KUR IEGĀDĀTIES?
Valmiermuižas e-tirgotava
Vēsture

Vēstures avoti liecina, ka „Valmiermuiža tika dāvināta Holšteinas-Bekas princim, kurš tur lika uzcelt neparasti skaistu namu, kā arī ierīkot zvēru dārzu”. Smalkā medību pils pa ceļam no Parīzes uz Pēterburgu viesmīlīgi uzņēmusi ne vienu vien karalisku ciemiņu. Nesen muižas klētij un mūrim piešķirts Valsts nozīmes arhitektūras pieminekļa statuss, tāpēc peļņu no Valmiermuižas pils alus iecerēts novirzīt restaurācijai, kā arī pils torņa un parka atdzimšanai, lai viesmīlīgā saime varētu viesus uzņemt tikpat smalki kā sendienās.
Brūvēšana

Valmiermuižas pils alus slīpēšanai darītavas saimnieks veltījis trijus gadus un piecpadsmit proves, lai dāvātu alus baudītājiem vieglu, bet izteiksmīgu pilzenieti. Karaliski zeltainajā, viegli dzeramajā brūvējumā līdz ar ‘Northern Brewer’ izmantoti arī trīs dižciltīgie apiņi, ‘Spalt’ maigi augļainais, ‘Tettnanger’ zāļainais ar sveķu notīm un ‘Hallertauer Mittelfrüh’ piparotais aromāts ar nesen pļautas pļavas niansēm sen kļuvuši par klasiku variācijās par tradicionālu Pilzenes alu. Valmiermuižas pils alus smaržu smalkajā buķetē virsroku gūst zāļu un sveķu toņi, zem kuriem nolasās viegls un maigs iesala pamats. Kraukšķīgajā garšā iepriecina mierīgs, klusināts rūgtums ar medainas pļavas atblāzmu.
Baudīšana

Baudīšana
Baudāms atvēsināts no +5 līdz +6 °C temperatūrai gan kā aperitīvs, gan kopā ar labi nogatavinātiem sieriem, svaigiem salātiem, kā arī vistas un jūras velšu ēdieniem. Lai pilnībā atklātu garšas un smaržas nianes, iesakām baudīt no Valmiermuižas klasiskās alus glāzes.