Valmiermuižas kviešu degalus

Alc.42,0% tilp.

Kviešu degalus ir dedzināts Valmiermuižas kviešu alus. Tā smaržā iezīmējas augļu toņi un viegla vaska nojausma, bet garšā līdzsvarojas iesala zīdainais saldums un smalkas, skābenas notis, ko piešķir augšējās raudzēšanas raugs.

Pieejams

0,350l stikla pudele

Īpašības

DEDZINĀTS NO Valmiermuižas kviešu alus
ALK. STIPRUMS 42,0 %
AROMĀTS spirdzinoši augļains
GARŠA zīdains iesala saldums, viegls skābenums

Vēsture

Vēsture</

Radot degalu, Valmiermuižas saimnieks smēlies iedvesmu pasaulslavenajā kalvadosā, kas top no Normandijas sidra. Lai ieceri īstenotu, mūsu darītava Vācijā pie pasaulē atzīta mazo destilācijas iekārtu meistara Arnolda Holšteina pasūtīja īpašu alus dedzinātavu, kas Valmiermuižas brūzī novietota līdzās alus vārāmajiem katliem.

Darīšana

Darīšana

Degalus darīšana prasa daudz laika un pacietības. Dedzinātavā alu sakarsē virs 75 °C. Process ir lēns – trejās stundās no 150 litriem alus iegūst vien septiņus litrus degalus aptuveni 80 % stiprumā. Pēcāk tas tiek sajaukts ar Valmiermuižas dzīļu ūdeni, lai stiprums “kristos” līdz 42 %. Lai pudelē lietu tīru mantu, pirms pildīšanas to sasaldē līdz –4 °C.

Baudīšana

Baudīšana

Novērtēsiet kā smalku punktiņu uz „i” pēc sātīgas maltītes vai kā daidžestīvu. Pasniedz Valmiermuižas mazajā tulpes formas glāzītē uz kājiņas 14 °C vēsu. Laiks degalum, gluži kā smalkam vīnam, nāk labumā, tamdēļ iesakām to glabāt īpašām svētku maltītēm un vest kā ciemakukuli uz tālām zemēm.

Kur iegādāties?

Karte