
Valmiermuižas kvass
Tumšais, teju melnais kvass līst glāzē ar gaiši brūnu putu. Smaržā nolasās grauzdētas rupjmaizes, medus un žāvētu rozīņu nots. Valmiermuižas alus darītava piedāvā dabīgi raudzētu kvasu – te rodams ne vien kārtīgs spara lādiņš, bet arī daudzas vērtīgas uzturvielas. Šis spirdzinājums top sadarbībā ar Vidzemes zemniekiem un Latvijas iesala meistariem.
Nopirkt tiešsaistēPieejams | |
---|---|
0,33l | stikla pudele |
0,5l | stikla pudele |
Īpašības | |
---|---|
DZĒRIENA STILS | Kvass |
KRĀSA / EBC | 147 / tumši brūna |
BLĪVUMS / °P | 16 |
IESALS | Pilzenes, fermentētais rudzu, kviešu, grauzdētais miežu, biskvīta |
ĪPAŠAIS | Fermentēts Naukšēnu rudzu iesals |
BAUDĪŠANAS TEMPERATŪRA | +6–7 °C |
SADERĪBA | Ceļot to svētku galdā |
KUR IEGĀDĀTIES?
Valmiermuižas e-tirgotava
Vēsture

Spēcinošo, atsvaidzinošo kvasu, kam pamatā graudu iesali, Eiropas ziemeļos un austrumos pazīst jau krietna gadu tūkstoša garumā. Kvass remdējis slāpes gan aristokrātu mielastos, gan zemkopju dienišķajās ēdienreizēs. Valmiermuižas alus darītava piedāvā dabīgi raudzētu kvasu – te rodams ne vien kārtīgs spara lādiņš, bet arī daudzas vērtīgas uzturvielas. Šis spirdzinājums top sadarbībā ar Vidzemes zemniekiem un Latvijas iesala meistariem.
Brūvēšana

Tumšais, teju melnais kvass līst glāzē ar gaiši brūnu putu. Smaržā nolasās grauzdētas rupjmaizes, medus un žāvētu rozīņu nots. Izteiksmīgo, pilnmutīgo rupjmaizes kārtojuma garšu tam piešķir fermentētais, malkas krāsnī kaltētais rudzu iesals, kas no Latvijas ziemas rudziem top uz Naukšēnu muižas iesalnīcas klona grīdas. Arī Pilzenes iesals tapis Latvijā – Staļģenē. Saldajā pēcgaršā – spirdzinošs skābenums.