Valmiermuižas kvass

Tumšais, teju melnais kvass līst glāzē ar gaiši brūnu putu. Smaržā nolasās grauzdētas rupjmaizes, medus un žāvētu rozīņu nots. Valmiermuižas alus darītava piedāvā dabīgi raudzētu kvasu – te rodams ne vien kārtīgs spara lādiņš, bet arī daudzas vērtīgas uzturvielas. Šis spirdzinājums top sadarbībā ar Vidzemes zemniekiem un Latvijas iesala meistariem.

Nopirkt tiešsaistē

Pieejams

0,33l stikla pudele
0,5l stikla pudele

Īpašības

DZĒRIENA STILS Kvass
KRĀSA / EBC 147 / tumši brūna
BLĪVUMS / °P 16
IESALS Pilzenes, fermentētais rudzu, kviešu, grauzdētais miežu, biskvīta
ĪPAŠAIS Fermentēts Naukšēnu rudzu iesals
BAUDĪŠANAS TEMPERATŪRA +6–7 °C
SADERĪBA Ceļot to svētku galdā

KUR IEGĀDĀTIES?

Valmiermuižas e-tirgotava

Vēsture

Vēsture</

Spēcinošo, atsvaidzinošo kvasu, kam pamatā graudu iesali, Eiropas ziemeļos un austrumos pazīst jau krietna gadu tūkstoša garumā. Kvass remdējis slāpes gan aristokrātu mielastos, gan zemkopju dienišķajās ēdienreizēs. Valmiermuižas alus darītava piedāvā dabīgi raudzētu kvasu – te rodams ne vien kārtīgs spara lādiņš, bet arī daudzas vērtīgas uzturvielas. Šis spirdzinājums top sadarbībā ar Vidzemes zemniekiem un Latvijas iesala meistariem.

Brūvēšana

Brūvēšana

Tumšais, teju melnais kvass līst glāzē ar gaiši brūnu putu. Smaržā nolasās grauzdētas rupjmaizes, medus un žāvētu rozīņu nots. Izteiksmīgo, pilnmutīgo rupjmaizes kārtojuma garšu tam piešķir fermentētais, malkas krāsnī kaltētais rudzu iesals, kas no Latvijas ziemas rudziem top uz Naukšēnu muižas iesalnīcas klona grīdas. Arī Pilzenes iesals tapis Latvijā – Staļģenē. Saldajā pēcgaršā – spirdzinošs skābenums.

Kur iegādāties?

E-tirgotava