Valmiermuižas kvass

Tumšais, teju melnais kvass līst glāzē ar gaiši brūnu putu. Smaržā nolasās grauzdētas rupjmaizes, medus, kā arī rozīņu un žāvētu plūmju nots. Izteiksmīgo, pilnmutīgo rupjmaizes kārtojuma garšu tam piešķir fermentētais, malkas krāsnī kaltētais rudzu iesals, kas no Latvijas ziemas rudziem top uz Naukšēnu muižas iesalnīcas klona grīdas. Saldajā pēcgaršā – spirdzinošs skābenums.

Nopirkt tiešsaistē

Pieejams

0,33l stikla pudele

Īpašības

DZĒRIENA STILS Kvass
KRĀSA / EBC 147 / tumši brūna
BLĪVUMS / °P 16
IESALS Pilzenes, fermentētais rudzu, kviešu, grauzdētais miežu, biskvīta
ĪPAŠAIS Fermentēts Naukšēnu rudzu iesals
BAUDĪŠANAS TEMPERATŪRA +6–7 °C
SADERĪBA Ceļot to svētku galdā

KUR IEGĀDĀTIES?

Valmiermuižas e-tirgotava

Vēsture

Vēsture</

Teju kopš Valmiermuižas mazās darītavas atklāšanas ļaudis, kas augstu vērtē īstu mantu, tincinājuši brūža saimnieku, kad tad būšot baudāms kārtīgs amata kvass? Uzklausot ierosinājumu, beidzamo piecu gadu laikā radītas 16 proves, izveidota sadarbība ar Latvijas zemniekiem un iesalnīcām, uzklausīti daudzi simti ieteikumu. Pienācis brīdis, kad ikviens var celt svētku galdā Valmiermuižas amata kvasu – rupjmaizīgi smalku spirdzinājumu.

Brūvēšana

Brūvēšana

Tumšais, teju melnais kvass līst glāzē ar gaiši brūnu putu. Smaržā nolasās grauzdētas rupjmaizes, medus, kā arī rozīņu un žāvētu plūmju nots. Izteiksmīgo, pilnmutīgo rupjmaizes kārtojuma garšu tam piešķir fermentētais, malkas krāsnī kaltētais rudzu iesals, kas no Latvijas ziemas rudziem top uz Naukšēnu muižas iesalnīcas klona grīdas. Saldajā pēcgaršā – spirdzinošs skābenums.

Kur iegādāties?

E-tirgotava