
Valmiermuižas kvass
Tumšais, teju melnais kvass līst glāzē ar gaiši brūnu putu. Smaržā nolasās grauzdētas rupjmaizes, medus, kā arī rozīņu un žāvētu plūmju nots. Izteiksmīgo, pilnmutīgo rupjmaizes kārtojuma garšu tam piešķir fermentētais, malkas krāsnī kaltētais rudzu iesals, kas no Latvijas ziemas rudziem top uz Naukšēnu muižas iesalnīcas klona grīdas. Saldajā pēcgaršā – spirdzinošs skābenums.
Nopirkt tiešsaistēPieejams | |
---|---|
0,33l | stikla pudele |
Īpašības | |
---|---|
DZĒRIENA STILS | Kvass |
KRĀSA / EBC | 147 / tumši brūna |
BLĪVUMS / °P | 16 |
IESALS | Pilzenes, fermentētais rudzu, kviešu, grauzdētais miežu, biskvīta |
ĪPAŠAIS | Fermentēts Naukšēnu rudzu iesals |
BAUDĪŠANAS TEMPERATŪRA | +6–7 °C |
SADERĪBA | Ceļot to svētku galdā |
KUR IEGĀDĀTIES?
Valmiermuižas e-tirgotava
Vēsture

Teju kopš Valmiermuižas mazās darītavas atklāšanas ļaudis, kas augstu vērtē īstu mantu, tincinājuši brūža saimnieku, kad tad būšot baudāms kārtīgs amata kvass? Uzklausot ierosinājumu, beidzamo piecu gadu laikā radītas 16 proves, izveidota sadarbība ar Latvijas zemniekiem un iesalnīcām, uzklausīti daudzi simti ieteikumu. Pienācis brīdis, kad ikviens var celt svētku galdā Valmiermuižas amata kvasu – rupjmaizīgi smalku spirdzinājumu.
Brūvēšana

Tumšais, teju melnais kvass līst glāzē ar gaiši brūnu putu. Smaržā nolasās grauzdētas rupjmaizes, medus, kā arī rozīņu un žāvētu plūmju nots. Izteiksmīgo, pilnmutīgo rupjmaizes kārtojuma garšu tam piešķir fermentētais, malkas krāsnī kaltētais rudzu iesals, kas no Latvijas ziemas rudziem top uz Naukšēnu muižas iesalnīcas klona grīdas. Saldajā pēcgaršā – spirdzinošs skābenums.