
Valmiermuižas kvass prove Nr. 16
Alc.0,38% tilp.Valmiermuižas kvasā mūsu saimes aldari izmanto no Latvijas miežiem gatavoto Pilzenes iesalu un rudzu iesalu, kas no Vidzemē augušiem rudziem diedzēts un kaltēts tepat netālajos Naukšēnos. Saules staros tumši brūnajā kvasā iezaigojas dziļi sarkani toņi. Putas bēšīgas un biezas. Smaržā rupjmaizes garoziņas notis papildina žāvētu tumšo augļu nianses. Garšā – maizes pilnmutīgums un svaigs skābenums ar līdzsvarotu apiņu rūgtumu.
Nopirkt tiešsaistēPieejams | |
---|---|
0,33l | stikla pudele |
Īpašības | |
---|---|
Dzēriena stils | Kvass |
ALC. TILP. | 0,38 % |
KRĀSA / EBC | 220 / tumši brūna |
BLĪVUMS / °P | 16 |
RŪGTUMS / IBU | 8 |
APIŅI | ‘Nugget’ (Vācija) |
IESALS | Pilzenes, fermentētais rudzu, kviešu, grauzdētais miežu, biskvīta |
ĪPAŠAIS | Latvijas miežu un rudzu iesals |
BAUDĪŠANAS TEMPERATŪRA | +6–7 °C |
SADERĪBA | Spēcinošs spirdzinājums vai kopā ar sātīgiem, tradicionāliem latviešu virtuves ēdieniem |
KUR IEGĀDĀTIES?
Valmiermuižas e-tirgotava
Vēsture

Rakstiskas liecības par kvasu saglabājušās 1000 gadu senos avotos, bet ļoti iespējams, ka spirdzinošā maizes raudzējuma saknes jāmeklē vēl tālākā senatnē. Katrā ziņā, nu jau ne vienu vien gadsimtu kvass atveldzē gan smalku kungu mielasta laikā, gan zemnieku karstā vasaras dienā. Kvasu raudzējam tikpat rūpīgi kā Valmiermuižas alu – un ceram, ka tas garšo tikpat labi!
Brūvēšana

Valmiermuižas kvasā mūsu saimes aldari izmanto no Latvijas miežiem gatavoto Pilzenes iesalu un rudzu iesalu, kas no Vidzemē augušiem rudziem diedzēts un kaltēts tepat netālajos Naukšēnos. Saules staros tumši brūnajā kvasā iezaigojas dziļi sarkani toņi. Putas bēšīgas un biezas. Smaržā rupjmaizes garoziņas notis papildina žāvētu tumšo augļu nianses. Garšā – maizes pilnmutīgums un svaigs skābenums ar līdzsvarotu apiņu rūgtumu.