Kokmuižas kvass

Alus darītavas meistari izbrūvējuši kvasu, kura garšu novērtēs rūgtākas garšas cienītāji (IBU 47) un šoferīši. Pārsteidzošās garšas nianses kvasam dod citra apiņi no tālās Amerikas, kas tur ir īpašā cieņā. Kvasa brūvēšanā netiek pievienoti mākslīgie aromatizētāji, citronskābe, askorbīnskābe, cukurs un saldinātāji, tā sastāvā ir tikai dabīgie iesala graudu cukuri.

Pieejams

0,33l pudele

Īpašības

KRĀSA / EBC 27
RŪGTUMS / IBU 47
Pasniegšanas temp. +5 °C
Apiņi Amerikā augušie 'Citra' apiņi
Iesals Pilzenes un Minhenes

Vēsture

Vēsture</

Turpinot jaunu un neierastu garšu meklējumus un uzklausot zinošo dzērienu baudītāju vēlmes,  alus meistari izbrūvējuši kvasu ar izteiksmīgi sūriem citra apiņiem. No iesala dzēriena kvass atšķiras ar to, ka  brūvēšanas laikā tam tiek pievienots raugs. Tas padara dzērienu garšā un aromātā izteiksmīgāku.

Brūvēšana

Brūvēšana

Kvass tiek brūvēts no četrām sastāvdaļām – ūdens, iesala, rauga un apiņiem. Garšas pamatu veido Minhenes un Pilzenes iesali, savukārt apiņu rūgtumu līdzsvaro medainais karameļu iesala saldums. Vārīšanas laikā tam trīs reizes tiek pievienoti Citra apiņi – izteikti rūgtenai garšai un svaigam citrusa augļu aromātam.  Kvasa pagatavošanas iesākums ir gluži kā alum – no iesala graudiem un apiņiem tiek ievārīta misa, tā tiek atdzesēta, un tai uz diennakti tiek pievienots raugs. Pēc 24h kvasam, garšas pilnveidošanai, tiek pievienota ogļskābā gāze un tas tiek pildīts 0,33l pudelēs un ir gatavs baudīšanai.