Kokmuižas „Tests Nr. 26”

Alc.5,0% tilp.

Viegli dūmakains zelta alus ar apelsīna krāsas atblāzmu. Smaržā salds tropu augļu kokteilis, kurā nolasās banāns, mango, kā arī krustnagliņas. Garšā medaina banāna solo. Tam piebalso garšvielu koris, kurā saklausāmas pipara, krustnagliņas un anīsa notis. Maigi sildoša, augļaini piparota pēcgarša. Ķermenis pilnmutīgs, bet ne smags. Kokmuižas alus tests Nr. 26 dzersies viegli un priecīgi.

Nopirkt tiešsaistē

Pieejams

0,33l stikla pudele

Īpašības

ALUS STILS German-style Wheat Beer
ALC. TILP. 5,0 %
KRĀSA / EBC 14 / dzintara
BLĪVUMS / °P 14,8
RŪGTUMS / IBU 9
APIŅI ‘Magnum’ (Hallertava, Vācija), ‘Hallertauer Mittelfrueh’ (Vācija)
IESALS Kviešu, gaišais karameļu, Pilzenes
ĪPAŠAIS Brūvējot 50 % izmantots kviešu iesals
BAUDĪŠANAS TEMPERATŪRA +5–6 °C
SADERĪBA Kopā ar jūras veltēm, Vīnes šniceli vai tradicionālu latviešu karbonādi. Piestāvēs arī desertiem, īpaši, ja kāda no sastāvdaļām ir banāns

KUR IEGĀDĀTIES?

Valmiermuižas e-tirgotava

Vēsture

Vēsture</

Vācu valodā alus stila nosaukumu Hefeweizenveido divi vārdi –raugs un kvieši. Tās arī ir šī brūvējuma galvenās iezīmes – liels kviešu iesala īpatsvars (šajā alū – 50 procenti) un īpašs raugs. Starp citu, tieši kvieši bijuši pamatā atradumam, ko uzskata par senāko miestiņa darīšanas liecību Vācijā – Kulmbahas apkaimē, ķeltu apbedījumā uzietajā amforā atrastas tieši kviešu alus nogulsnes. Laika gaitā kviešu alus pārdzīvojis gan popularitātes uzplaukuma, gan panīkuma brīžus, bet šobrīd to labprāt dzer ne tikai Bavārijā.

Brūvēšana

Brūvēšana

Viegli dūmakains zelta alus ar apelsīna krāsas atblāzmu. Smaržā salds tropu augļu kokteilis, kurā nolasās banāns, mango, kā arī krustnagliņas. Garšā medaina banāna solo. Tam piebalso garšvielu koris, kurā saklausāmas pipara, krustnagliņas un anīsa notis. Maigi sildoša, augļaini piparota pēcgarša. Ķermenis pilnmutīgs, bet ne smags. Alus dzersies viegli un priecīgi.

Kur iegādāties?

E-tirgotava