
Kokmuižas „Tests Nr. 12”
Alc.5,3% tilp.Nakts melnuma alus glāzē uzsit piena īrisa krāsas putu. Ieelpojot aromātu, tajā nolasās kafijas un šokolādes saspēle ar tālu žāvētu augļu noti. Neticami zīdainajā, pilnmutīgajā malkā eleganti saspēlējas saldais un rūgtais, šokolāde un kafija, lai lēnām saplūstu maigi krēmīgā pēcgaršas epilogā.
Pieejams | |
---|---|
0,33l | stikla pudele |
Īpašības | |
---|---|
ALUS STILS | Oatmeal Stout |
ALC. TILP. | 5,3 % |
KRĀSA / EBC | 137 / piķa melna |
RŪGTUMS / IBU | 33 |
BLĪVUMS / °P | 15 |
IESALS | Gaišais eila, auzu pārslas, grauzdēti mieži, šokolādes, karameļu aromāta, cepumu un dīgstu |
APIŅI | ‘Goldings’ (ASV) |
Baudīšanas temperatūra | +8–10 °C |
ĪPAŠAIS | Auzas, kas alus malku padara īpaši zīdainu |
SADERĪBA | Lieliski piestāvēs liellopa gaļas sautējumiem, kā arī šokolādīgiem desertiem. Drosmīgākajiem iesakām nobaudīt kopā ar rupjmaizes kārtojumu. |
KUR IEGĀDĀTIES?
Valmiermuižas alus karte
Vēsture

Kokmuiža turpina ceļojumu pasaules alus stilu daudzveidībā. Jūsu uzmanībai – vēl viena reiz iecienītā, tad kādu laiku aizmirstībā kritušā, bet amatalus darītavās atkal atdzimušā auzu stauta vidzemnieciska interpretācija.
Brūvēšana

Kokmuiža testē vēl vienu auzu stauta recepti, kas tapusi Valmiermuižas alus darbnīcā. Šoreiz pieciem iesaliem alum pievienotas arī auzu pārslas un grauzdēti mieži. Esam cēluši misas blīvumu – un ceram, ka alus cienītāji novērtēs vēl bagātāko, vēl zīdaināko garšu buķeti.