Kokmuižas „Kirasao Witbier”

Alc.4,9% tilp.

Beļģu stila kviešu alus „Kirasao” raksturīga iezīme ir tam pievienotais koriandrs un Kirasao salā augošā rūgtā apelsīna miziņas. Vārds witbier latviski nozīmē „baltais alus”– nenofiltrētā rauga daļiņas padara atdzesētu alu dūmakainu.

Pieejams

0,33l stikla pudele

Īpašības

Tips Beļģu stila kviešu alus (Witbier)
ALK. TILP. 4,9 %
KRĀSA / EBC 6
BLĪVUMS / °P 11,8 %
RŪGTUMS / IBU 28
PASNIEGŠANAS TEMP. +5 °C
APIŅI 'Hallertauer Mittelfrüh'
IESALS Pilzenes un kviešu

Vēsture

Vēsture</

Deviņpadsmitā un divdesmitā gadsimta mijā Kokmuižā tapušā alus izcilo garšu ar zelta medaļu vispirms novērtē Rīgas 700 gadu jubilejas izstādē, bet pāris gadu vēlāk – arī Parīzē. Valmiermuižas saimnieks ir iecerējis turpināt vēsturisko tradīciju un laiku pa laikam brūvēt tuvākās un tālākās zemēs noskatītus alus, piešķirot tiem tikai Kokmuižai raksturīgo izteiksmīgumu.

Brūvēšana

Brūvēšana

Beļģu kviešu alus tradīcijā darītais Kokmuižas „Kirasao” ir viegls, spirdzinošs un aromātisks. Līdz ar Pilzenes un kviešu iesalu misai pievieno arī auzas, kas piešķir alum īpaši zīdainu garšu, kā arī Kirasao apelsīna miziņas un vārīšanas beigās – koriandru. Tā pirmais malks ir zīdains, ar saldu iesala kamertoni, ko iekrāso citrusu rūgtenums un koriandra asumiņš.

Baudīšana

Baudīšana

Alus glāzē sparīgi uzputo. Eila garša vislabāk būs apjaušama +5 °C temperatūrā baudot to no īpašās Kokmuižas eilu darītavas stikla glāzes. Aromāta buķetē no medainā salduma uznirst piparkūku un apelsīnu notis. Iesakām ar viegliem salātiem, jūras velšu ēdieniem un svaigiem kazas sieriem.

Kur iegādāties?

Karte