Valmiermuižas kvass prove Nr. 14

Valmiermuižas kvasā mūsu saimes aldari izmanto no Latvijas miežiem gatavoto Pilzenes iesalu un rudzu iesalu, kas no Vidzemē augušiem rudziem diedzēts un kaltēts tepat netālajos Naukšēnos. Saules staros tumši brūnajā kvasā iezaigojas dziļi sarkani toņi. Putas bēšīgas un biezas. Smaržā rupjmaizes garoziņas notis papildina žāvētu tumšo augļu nianses. Garšā – maizes pilnmutīgums un svaigs skābenums ar līdzsvarotu apiņu rūgtumu.

Nopirkt tiešsaistē

Pieejams

0,33l stikla pudele

Īpašības

Dzēriena stils Kvass
ALC. TILP. 0,38 %
KRĀSA / EBC 147 / tumši brūna
BLĪVUMS / °P 16
RŪGTUMS / IBU 9
APIŅI ‘Nugget’ (Vācija)
IESALS Pilzenes, rudzu, kviešu, miežu, biskvīta
ĪPAŠAIS Latvijas miežu un rudzu iesals
BAUDĪŠANAS TEMPERATŪRA +6–7 °C
SADERĪBA Spēcinošs spirdzinājums vai kopā ar sātīgiem, tradicionāliem latviešu virtuves ēdieniem

KUR IEGĀDĀTIES?

Valmiermuižas e-tirgotava

Vēsture

Vēsture</

Rakstiskas liecības par kvasu saglabājušās 1000 gadu senos avotos, bet ļoti iespējams, ka spirdzinošā maizes raudzējuma saknes jāmeklē vēl tālākā senatnē. Katrā ziņā, nu jau ne vienu vien gadsimtu kvass atveldzē gan smalku kungu mielasta laikā, gan zemnieku karstā vasaras dienā. Kvasu raudzējam tikpat rūpīgi kā Valmiermuižas alu – un ceram, ka tas garšo tikpat labi!

Brūvēšana

Brūvēšana

Valmiermuižas kvasā mūsu saimes aldari izmanto no Latvijas miežiem gatavoto Pilzenes iesalu un rudzu iesalu, kas no Vidzemē augušiem rudziem diedzēts un kaltēts tepat netālajos Naukšēnos. Saules staros tumši brūnajā kvasā iezaigojas dziļi sarkani toņi. Putas bēšīgas un biezas. Smaržā rupjmaizes garoziņas notis papildina žāvētu tumšo augļu nianses. Garšā – maizes pilnmutīgums un svaigs skābenums ar līdzsvarotu apiņu rūgtumu.

Kur iegādāties?

E-tirgotava