Valmiermuižas apiņotais alus prove Nr. 2

Alc.5,0% tilp.

Gaiši zeltains alus ar baltu, irdenu putu. Smaržā svaigi pļauta siena un kuplas lauku puķudobes notis. Garšā kā pirmais nolasās zāļains rūgtums, bet drīz vien tam pievienojas arī elegants, par sevi pārliecināts iesala pamats. Pēc brīža buķetē iezīmējas arī mežainas ķērpju un piparotas garšaugu notis. Ķermenis apaļš, tomēr saglabājas vieglā, turpinājumu rosinošā dzeramība. Pēcgaršā rūgtumu vēl arvien smalki līdzsvaro viegla karamele.

Nopirkt tiešsaistē

Pieejams

0,5l stikla pudele

Īpašības

ALUS STILS Pilsner
ALC. TILP. 5,0 %
KRĀSA / EBC 8 / gaiši zeltains
BLĪVUMS / °P 12,8
RŪGTUMS / IBU 35
APIŅI ‘Tettnang Tettnanger’ (Vācija), ‘Saaz’ un ‘Premiant’ (Čehija)
IESALS Gaišais karemeļu, uz klona gatavotais Bohēmijas tumšais un uz klona gatavotais Bohēmijas Pilzenes
ĪPAŠAIS Žatecas apkaimē audzētie dižciltīgie ‘Saaz’ apiņi
BAUDĪŠANAS TEMPERATŪRA +6–7 °C
SADERĪBA Labi garšos ar dažādi ceptu vistiņu un cūkgaļu – īpaši piestāvēs uz grila gatavotiem, ar vieglu asumu marinētiem gabaliņiem

KUR IEGĀDĀTIES?

Valmiermuižas e-tirgotava

Vēsture

Vēsture</

Valmiermuižas saimnieks turpina meklēt Latvijas alus baudītājam pievilcīgāko apiņota alus recepti. Otrajā cēlienā uz skatuves kāpj, citstarp, Bohēmijas iesali un apiņi. Uz īpašām akmens grīdām gatavoto tumšo un Pilzenes iesalu papildina dižciltīgie ‘Saaz’ un pirms ceturtdaļgadsimta selekcionētie ‘Premiant’ apiņi. Apiņu ansambli papildina Vācijas klasika – ‘Tettnanger’.

Brūvēšana

Brūvēšana

Gaiši zeltains alus ar baltu, irdenu putu. Smaržā svaigi pļauta siena un kuplas lauku puķudobes notis. Garšā kā pirmais nolasās zāļains rūgtums, bet drīz vien tam pievienojas arī elegants, par sevi pārliecināts iesala pamats. Pēc brīža buķetē iezīmējas arī mežainas ķērpju un piparotas garšaugu notis. Ķermenis apaļš, tomēr saglabājas vieglā, turpinājumu rosinošā dzeramība. Pēcgaršā rūgtumu vēl arvien smalki līdzsvaro viegla karamele.

Kur iegādāties?

E-tirgotava