Valmiermuižas iesala liķieris

Alc.19,5% tilp.

Liekot lietā mūsu pašu degalu un pašu vārīto iesala mērci, Valmiermuižā darīts Latvijā pirmais iesala liķieris, kas unikāls ar to, ka top tikai no četrām alus sastāvdaļām – ūdens, iesala, apiņiem un rauga. Tas itin nemaz nesatur cukuru, tikai dabīgo iesala saldumu. Varens garšu baudījums īsteniem gardēžiem un saldummīļiem.

Pieejams

0,350l stikla pudele

Īpašības

DARĪTS NO Valmiermuižas degalus un pašu gatavotas iesala mērces
ALK.STIPRUMS 19,5%
AROMĀTS miežu iesala graudu saldums
GARŠA UN AROMĀTS grauzdētas rupjmaizes saldums un karameles maigums
PĒCGARŠA viegla apiņu rūgtuma nojausma

KUR IEGĀDĀTIES?

Valmiermuižas alus karte

Vēsture

Vēsture</

„Ja reiz liķieri var gatavot no kafijas, olām, krējuma, ogām, tad kāpēc gan to nevarētu gatavot arī no iesala?” reiz nodomāja Valmiermuižas alus darītavas saimnieks. Sacīts – darīts! Un nu Valmiermuižā top smalks liķieris, radīts no pašu gatavotā degalus un iesala mērces.

Brūvēšana

Brūvēšana

Liķiera pamatā ir Valmiermuižas degalus, kam rūpīgi izsvērtā attiecībā pievienota Valmiermuižas iesala mērce (uz 100ml degalus pievieno 150ml iesala mērces). Saldais našķis tad tiek pildīts mucā un apmēram desmit dienas nolikts glabāties. Lai garšas vienmērīgāk sajauktos, laiku pa laikam muca tiek rūpīgi sakratīta. Brīdī, kad garša tiek  atzīta par labu esam, iesala liķieris tiek rūpīgi pildīts pudelē.

Baudīšana

Baudīšana

Saldummīļiem liķieri iesakām baudīt pēc maltītes kā saldu daidžestīvu / smalku punktiņu uz „i” sirsnīga vakara noslēgumā. Lai pilnībā izjustu dzēriena aromātu un garšu, to pasniedz 40 ml tulpes formas glāzē uz kājiņas +16 – 18 °C.

Kur iegādāties?

Karte