Gardu muti upeņu morss

Katrās latviešu mājās zināms, ka mūsu dārzos briedušās upenes ir daudzkārt vērtīgākas pat par dienvidzemju citrusaugļiem. Tamdēļ arī Gardu muti garškopji, turot rūpi par vietējiem vitamīniem, ogas sabēra katlā un radīja izteiksmīgas garšas morsus gluži kā bērnībā. Upeņu morss ziemas vakaros uzkarsējams ar kanēļa standziņu, vasarā – atdzesējams ar dažiem ledus gabaliņiem.

Pieejams

0,33l stikla pudele

Īpašības

SULAS DAUDZUMS 20 %
ENERĢĒTISKĀ VĒRTĪBA 142 kJ/33 kcal/100 ml
OGĻHIDRĀTI 7,8 g/100 ml
SULAS GĀDĀTĀJI SIA „Very Berry”
TĒJKAROTES CUKURA PUDELĒ 4
OGAS PUDELĒ 106 upenes

Vēsture

Vēsture </

Garškopju kustība Gardu muti lolo un saglabā tīras Latvijas garšas, atgriežot bērnības atmiņās. Lai tie būtu vietējo meistaru labumu tirdziņi Valmiermuižā vai mūsu zemes briedinātu ogu zelteri, morsi un sukādes, kas tiek darītas ar lielu cieņu pret Latvijas mežu, dārzu un pļavu bagātībām.

Darīšana

Darīšana

Latvijas upeņu dzēriens gatavots gluži kā bērnībā – Latvijas ogu sulai pievienots tīrs Valmiermuižas dziļurbuma ūdens (120 m) un kāda tējkarote cukura. Ik malkā iespējams sajust īstu upeni, kas ļauj saņemt 30 % C vitamīna no ieteicamas dienas devas.

Kur iegādāties?

Karte