
Gardu muti upeņu morss
Katrās latviešu mājās zināms, ka mūsu dārzos briedušās upenes ir daudzkārt vērtīgākas pat par dienvidzemju citrusaugļiem. Tamdēļ arī Gardu muti garškopji, turot rūpi par vietējiem vitamīniem, ogas sabēra katlā un radīja izteiksmīgas garšas morsus gluži kā bērnībā. Upeņu morss ziemas vakaros uzkarsējams ar kanēļa standziņu, vasarā – atdzesējams ar dažiem ledus gabaliņiem.
Nopirkt tiešsaistēPieejams | |
---|---|
0,33l | stikla pudele |
Īpašības | |
---|---|
SULAS DAUDZUMS | 20 % |
ENERĢĒTISKĀ VĒRTĪBA | 142 kJ / 33 kcal / 100 ml |
OGĻHIDRĀTI | 7,8 g / 100 ml |
SULAS GĀDĀTĀJI | SIA Very Berry |
TĒJKAROTES CUKURA PUDELĒ | 4 |
OGAS PUDELĒ | 106 upenes |
Vēsture

Garškopju kustība Gardu muti lolo un saglabā tīras Latvijas garšas, atgriežot bērnības atmiņās. Lai tie būtu vietējo meistaru labumu tirdziņi Valmiermuižā vai mūsu zemes briedinātu ogu zelteri, morsi un sukādes, kas tiek darītas ar lielu cieņu pret Latvijas mežu, dārzu un pļavu bagātībām.
Darīšana

Latvijas upeņu dzēriens gatavots gluži kā bērnībā – Latvijas ogu sulai pievienots tīrs Valmiermuižas dziļurbuma ūdens (120 m) un kāda tējkarote cukura. Ik malkā iespējams sajust īstu upeni, kas ļauj saņemt 30 % C vitamīna no ieteicamas dienas devas.