Gardu muti Latvijas jāņogu morss

Vai arī tev bērnībā likās, kā Jānim var būt pašam sava oga? Turklāt tik īpatna – krūmā zaigo kārdinošāk par mammas krellēm, bet, iemetot to mutē un sajūtot vieglo paukšķi uz mēles, acis jāsamiedz aiz nodevīgā skābenuma. Jāņoga latvietim nav nekāda eksotika – tā aug katras kārtīgas mājas pagalmā. Lietojot tās svaigā veidā, tiksi apgādāts ar dzelzi, C vitamīnu un kāliju.

Pieejams

0,33l stikla pudele

Īpašības

SULAS DAUDZUMS 13%
ENERĢĒTISKĀ VĒRTĪBA 130 kJ/31 kcal/100ml
OGĻHIDRĀTI 7,5 g/100ml
SULAS GĀDĀTĀJI SIA „Very Berry”

Vēsture

Vēsture</

Garškopju kustība Gardu muti lolo un saglabā tīras Latvijas garšas, atgriežot bērnības atmiņās. Lai tie būtu vietējo meistaru labumu tirdziņi Valmiermuižā vai mūsu zemes briedinātu ogu zelteri, morsi un sukādes, kas tiek darītas ar lielu cieņu pret Latvijas mežu, dārzu un pļavu bagātībām.

Darīšana

Darīšana

Latvijas jāņogu morss gatavots gluži kā bērnībā – mūsu pašu dārzos augušās ogas jaucot ar Valmiermuižas dziļurbuma ūdeni, un bagātinot ar kādu tējkaroti cukura, lai mēle nerautos čokurā. Kā tas piedienas tīru Latvijas garšu saglabāšanā, dzērienā nav nekā mākslīga – ne krāsās, ne konservantos. Viss īsts, tīrs un dabīgs kā bērnībā. Garša spirdzinās un atveldzēs.

Kur iegādāties?

Karte