Gardu muti dzērveņu morss

Katrās latviešu mājās zināms, ka mūsu purvu dzērvenes ir atslēga uz stipru veselību visos četros Latvijas gadalaikos un, tās, rūpīgi rudenī ievācot un saudzīgi uzglabājot, var ēst pilnām mutēm arī aukstākajā ziemā, stāvot pāri sasirgumam. Tamdēļ arī garškopji, turot rūpi par vietējiem vitamīniem, ogas sabēra katlā un radīja izteiksmīgas garšas dzērveņu morsu. Drēgnākās dienās iesakām baudīt uzkarsētu ar šķipsniņu kanēļa, karoti medus un izteiktākas garšas cienītājiem – ar rozmarīna stiebriņu.

 

Pieejams

0,33 l stikla pudele

Īpašības

SULAS DAUDZUMS 22 %
ENERĢĒTISKĀ VĒRTĪBA 109 kJ/26 kcal/100ml
OGĻHIDRĀTI 6,4 g/100ml
SULAS GĀDĀTĀJI SIA „Very Berry”
TĒJKAROTES CUKURA PUDELĒ 3
OGAS PUDELĒ 114 dzērvenes

Vēsture

Vēsture </

Garškopju kustība Gardu muti lolo un saglabā tīras Latvijas garšas, atgriežot bērnības atmiņās. Lai tie būtu vietējo meistaru labumu tirdziņi Valmiermuižā vai mūsu zemes briedinātu ogu zelteri, morsi un sukādes, kas tiek darītas ar lielu cieņu pret Latvijas mežu, dārzu un pļavu bagātībām.

Darīšana

Darīšana

Sārtais dzērveņu dzēriens gatavots gluži kā bērnībā – Latvijas purvos vākto ogu sulai pievienots tīrs Valmiermuižas dziļurbuma ūdens (120 m) un kāda tējkarote cukura. Morsa meistari lepni uzskaitījuši, ka vienā pudelītē sabirušas 114 vērtīgās ogas. Un, protams, nekas nav mainījies – mūsu dzērienus neiekrāsojam, garšas nepastiprinām un konservantus nepazīstam!

Kur iegādāties?

Karte