
Valmiermuižas gaišais alus
Alc.5,2% tilp.Ar gaišo alu aizsākas Valmiermuižas brūvējumu ceļš pie alus baudītājiem. Pilnmutīgajā, iemīļotajā garšā, karameles salduma izlīdzināts, veldzē un spirdzina apiņu rūgtums. Ik malkā var izgaršot arī griķu medus ziedaini mētrīgās notis.
Nopirkt tiešsaistēPieejams | |
---|---|
0,33l | stikla pudele |
0,5l | stikla pudele |
0,7l | stikla pudele |
1/2/3l | PET pudele, nefiltrēts |
1/2/3l | PET pudele, filtrēts |
30/10l | metāla muca, nefiltrēts |
30/10l | metāla muca, filtrēts |
Īpašības | |
---|---|
Alus stils | Gaišais lāgeris |
ALC. TILP. | 5,2 % |
KRĀSA / EBC | 18 / dzintara tonis |
BLĪVUMS / °P | 13,4 |
RŪGTUMS / IBU | 24 |
APIŅI | 'Hallertauer Nugget', 'Hallertauer Mittelfrüh' (Vācija) |
IESALS | Pilzenes, Minhenes un gaišais karameļu |
ĪPAŠAIS | Lāgera raugs |
Baudīšanas temperatūra | +5–6 °C |
SADERĪBA | Piederēsies visam, ko Latvijā ceļ svētku galdā, – no ceptām ribiņām līdz smalkiem zivju ēdieniem un nogatavinātam steikam |
KUR IEGĀDĀTIES?
Valmiermuižas e-tirgotava
Vēsture

Gaišā alus tapšanas stāsts ir gana īpašs. Lai gan Valmiermuižas alus darītavu pabeidza celt jau 2008. gadā, pagāja vēl gads rūpīga darba, lai tiktu sabrūvēts bagātīgas garšas piesātināts gaišais alus, kas pa prātam mūsu zemes prasīgajiem alus baudītājiem, kuriem tīk garšā tumīgāks un pilnmutīgāks alus, nekā ārzemēs darītajiem.
Brūvēšana

Alus darīšanā izmantojam četras dabīgas sastāvdaļas: ūdeni, raugu, iesalu un apiņus. Par bagāto garšu un smaržu gādā laika pārbaudi izturējušie Pilzenes, Minhenes un gaišās karameles iesali, kā arī divu veidu apiņi – ‘Hallertauer Nugget’ un ‘Hallertauer Mittelfrüh’. Alu noguldām mēnesi un dabīgi, nesteidzīgi raudzējam stiprumā līdz 5,2 procentiem. Tas ir dzīvs, nepasterizēts alus.
Baudīšana

Baudīšana
Lai pilnībā novērtētu gaišā alus dzintara krāsu, stingro putu cepuri, īpašo aromāta un garšas buķeti, tas baudāms no Valmiermuižas klasiskās alus glāzes, atvēsināts no +5 līdz +6 °C. Gardēžiem šo alu iesakām baudīt kopā ar sātīgiem, garšā bagātiem gaļas vai zivju ēdieniem un dažādu veidu sieriem.