Valmiermuižas gaišais alus

Alc.5,2% tilp.

Ar gaišo alu aizsākas Valmiermuižas brūvējumu ceļš pie alus baudītājiem. Pilnmutīgajā, iemīļotajā garšā, karameles salduma izlīdzināts, veldzē un spirdzina apiņu rūgtums. Ik malkā var izgaršot arī griķu medus ziedaini mētrīgās notis.

Pieejams

0,33l stikla pudele
0,5l stikla pudele
30/10l metāla muca, nefiltrēts
30/10l metāla muca, filtrēts
30/20/10l ozolkoka muca, nefiltrēts

Īpašības

TIPS Lager
ALK. TILP. 5,2 %
KRĀSA / EBC 18
BLĪVUMS / °P 13,4
RŪGTUMS / IBU 25
PASNIEGŠANAS TEMP. no +5 līdz +6 °C
APIŅI 'Hallertauer Nugget', 'Hallertauer Mittelfrüh'
IESALS Pilzenes, Minhenes un gaišais karameļu

KUR IEGĀDĀTIES?

Valmiermuižas alus karte

Vēsture

Vēsture</

Gaišā alus tapšanas stāsts ir gana īpašs. Lai gan Valmiermuižas alus darītavu pabeidza celt jau 2008. gadā, pagāja vēl gads rūpīga darba, lai tiktu sabrūvēts bagātīgas garšas piesātināts gaišais alus, kas pa prātam mūsu zemes prasīgajiem alus baudītājiem, kuriem tīk garšā tumīgāks un pilnmutīgāks alus, nekā ārzemēs darītajiem.

 

Brūvēšana

Brūvēšana

Alus darīšanā izmantojam četras dabīgas sastāvdaļas: ūdeni, raugu, iesalu un apiņus. Par bagāto garšu un smaržu gādā laika pārbaudi izturējušie Pilzenes, Minhenes un gaišās karameles iesali, kā arī divu veidu apiņi – ‘Hallertauer Nugget’ un ‘Hallertauer Mittelfrüh’. Alu noguldām mēnesi un dabīgi, nesteidzīgi raudzējam stiprumā līdz 5,2 procentiem. Tas ir dzīvs, nepasterizēts alus.

Baudīšana

Baudīšana

Lai pilnībā novērtētu gaišā alus dzintara krāsu, stingro putu cepuri, īpašo aromāta un garšas buķeti, tas baudāms no Valmiermuižas klasiskās alus glāzes, atvēsināts no +5 līdz +6 °C. Gardēžiem šo alu iesakām baudīt kopā ar sātīgiem, garšā bagātiem gaļas vai zivju ēdieniem un dažādu veidu sieriem.

Kur iegādāties?

Karte