
GARDU MUTI Latvijas bio cidoniju zelteris
Atceries to bērnības dienu garšu, kad svinībās līdzās maizītei, mājas kūkām un citiem kārumiem mamma cēla svētku galdā arī spirdzinošu cidoniju dzērienu? Šis ir stāsts par bērnības garšu atgriešanos, radot veselīgu, dabīgu un gardu aizvietotāju dzirkstošajiem dzērieniem.
Nopirkt tiešsaistēPieejams | |
---|---|
0,33l | stikla pudele |
0,5l | stikla pudele |
0,7l | stikla pudele |
Īpašības | |
---|---|
SULAS DAUDZUMS | 10 % |
ENERĢĒTISKĀ VĒRTĪBA | 106 kJ/25 kcal/100 ml |
OGĻHIDRĀTI | 6,0 g/100 ml |
SASTĀVDAĻU GĀDĀTĀJI | SIA Dabas auglis |
TĒJKAROTES CUKURA PUDELĒ | 4,4 |
PASNIEGŠANAS TEMP. | +5 °C (no ledusskapja) |
AUGĻI PUDELĒ | 3 cidonijas |
Vēsture

Garškopju kustība „Gardu muti” lolo Latvijas garšas un vēlas atgriezt uz mūsu galdiem piemirsto, bet vērtīgo Latvijas dabas gardumlietu, zālīšu, augu un ogu pārpilnību. Par godu gardēžu tirdziņa „Ar Gardu muti Valmiermuižā” trejgades svinībām 2015. gadā Valmiermuižā tapa cidoniju zelteris no Latvijas zemnieku audzētām, bioloģiskām cidonijām. Iedvesmas stāstus par Latvijas garšām var smelties stāstnīcā www.gardumuti.lv.
Darīšana

Tīra Latvijas garša: ūdens, cidonijas, nedaudz cukura. Nekā lieka. Ūdeni iegūstam no Valmiermuižas 120 metru akas dzīlēm, ko spirdzinājumam bagātinām ar ogļskābo gāzi. Cidoniju sīrupa darīšanā tiek izmantotas Vaidavā bioloģiski audzētas cidonijas un bioloģiskais cukurs. Zelteris nesatur mākslīgus saldinātājus un aromatizētājus.