
Četrus gadus noturēts Valmiermuižas mucu degalus
Alc.43,0% tilp.Četrus gadus šerija mucās noturētais degalus glāzē lāsmo zeltaini dzintarbrūnā krāsā. Tā dziļajā smaržā izceļas vilinoši maigs vieniesala viskijam raksturīgs saldums, kā arī meža ziedu, medus, viegli žāvēta persika, ozolkoka un vaniļas notis. Tīrajā, līdzsvarotajā garšā nolasās medains saldums, kokosrieksta, vaniļas, ozolkoka, persika un aprikozes nianses. Ziemassvētku garšvielu nojausmu pēcgaršā iekrāso smalks rūgtums. Mucu degalus malks ir pārsteidzoši maigs un apaļš.
Nopirkt tiešsaistēPieejams | |
---|---|
0,350l | stikla pudele |
Īpašības | |
---|---|
DEDZINĀTS NO | gaišā, tumšā un ziemas alus |
ALC. TILP. | 43 % |
AROMĀTS | meža ziedu, medus, žāvēta persika, ozolkoka un vaniļas notis |
GARŠA | medains saldums, kokosrieksta, vaniļas, ozolkoka, persika un aprikozes nianses |
KUR IEGĀDĀTIES?
Valmiermuižas e-tirgotava
Vēsture

Ciemojoties pie sidra darītājiem Francijā, mūsu saimnieks nosprieda: „Ja reiz franči var gatavot pasaulslavenu kalvadosu no Normandijas sidra, tad arī Valmiermuižā var darīt tikpat smalku degalu no Valmiermuižas alus.” Sacīts – darīts! Ieceres īstenošanai vācu meistars Arnolds Holšteins izkala īpašu dedzinātavu, kas darītavā novietota līdzās alus vārāmajiem katliem.
Valmiermuižas saimnieka sapnis ir piedāvāt Latvijas alternatīvu viskijam. Kā zināms, „Dievs slēpjas detaļās”, tāpēc mucu degalus radīts ar lielu rūpību un pacietību.
Darīšana

Tā pamatā ir treji Valmiermuižas brūvējumi – gaišais, tumšais un ziemas alus. Dedzinot 150 litrus alus mazā kapara dedzinātavā, iegūstam tikai sešus litrus degalus 85 % stiprumā. Tam pievienojam nedaudz ūdens un tad 65 % stiprumā pildām 30 litru Eiropas ozolkoka mucās, kur pirms tam turēts šerijs, savukārt mucas noglabājam Valmiermuižas klēts pagrabā. Četru izturēšanas gadu laikā muca padara degalu zīdaināku un bagātina to ar izteiksmīgu garšu buķeti, savukārt piektdaļa no apjoma iztvaiko – to dēvē par eņģeļu tiesu.
Pirms pildīšanas pudelēs Valmiermuižas saimnieks sajauc visus trejus mucu degalus un pievieno tiem Valmiermuižas akas ūdeni, lai iegūtu vajadzīgo 43 % stiprumu. Garšas saglabāšanai mucu degalu filtrējam bez atdzesēšanas, tāpēc var parādīties viegla dūmaka. Šajā laidienā pildītas tikai 900 numurētas pudeles.
Baudīšana

Baudīšana
Ja vēlaties atvērt papildu smaržas un garšas, lūkojiet 50 mililitriem mucu degalus piepilināt pustējkaroti ūdens!