
Kokmuižas „Tests Nr. 35” bezalkoholiskais DDH IPA
Kokmuiža vēlas pielikt plecu ikviena tiesībām izvēlēties alu, kas nereibina, tomēr garšo pēc alus, tāpēc mēs turpinām testēt dubulti auksti apiņota IPA receptes – un gaidām Latvijas baudītāju vērtējumu kārtējam testam.
Nopirkt tiešsaistēPieejams | |
---|---|
0,33l | stikla pudele |
Īpašības | |
---|---|
ALUS STILS | Bezalkoholiskais IPA |
KRĀSA / EBC | EBC 42/ tumša dzintara |
RŪGTUMS / IBU | 53 |
BLĪVUMS / °P | 11 |
APIŅI | ‘Ariana’, ‘Callista’, ‘Mandarina Bavaria’, ‘Mosaic’ |
IESALS | Gaišais eila, karameļu, sarkanais un melanoidīna |
ĪPAŠAIS | Četru iesalu un četru apiņu buķete |
BAUDĪŠANAS TEMPERATŪRA | +9–10 °C |
STIPRUMS | Bezalkoholiskais |
SADERĪBA | Baudāms gan viens pats kā pilnmutīgs spirdzinājums, gan kopā ar garšvielotiem, Āzijai raksturīgiem vistas vai veģetāriem ēdieniem. |
KUR IEGĀDĀTIES?
Valmiermuižas e-tirgotava
Vēsture

Bezalkoholiskais alus turpina savu uzvaras gājienu – viss liecina, ka tā brūvēšanas apjomi tuvākajā laikā pasaulē augs par teju desmito daļu ik gadus. Kokmuiža vēlas pielikt plecu ikviena tiesībām izvēlēties alu, kas nereibina, tomēr garšo pēc alus, tāpēc mēs turpinām testēt dubulti auksti apiņota IPA receptes – un gaidām Latvijas baudītāju vērtējumu kārtējam testam.
Brūvēšana

Tumši dzintarainais alus glāzē uzsit vieglu, bēšīgu putu. Smaržā cits ar citu spēkojas aromātisko apiņu jaunā paaudze, trīs Vācijā un viens Amerikā selekcionētais apinis, darītavu katlos – un sausās apiņošanas „torpēdās” – nonākuši pēc 2010. gada. Virs putām virmo persiku pīrāga piesātinātā smarža, kurā nolasāma arī ērkšķogas un skuju atblāzma. Malkā greipfrūta rūgtumam piebalso dažādu ogu un augļu salūts, kuru pēcgaršā iekrāso sveķu ilgspēlējošā nots.