Vizināšanās zirga vilktās kamanās

Skaistajās un baltajās ziemas dienās aicinām vizināties zirga vilktās kamanās Valmiermuižas pils parkā!

Sestdienās un/vai svētdienās Valmiermuižas parkā viesojas Valmiermuižas staļļa iemītnieki, lai pavizinātu tuvus un tālus draugus zirga vilktās kamanās. Kamanās vienlaikus var vizināties četri cilvēki. Viena apļa cena – 3 eiro. Precīzāka informācija par datumiem un laikiem pieejama svinību kalendārā vai Valmiermuižas alus darītavas facebook lapā.

 

Aicinām arī doties ekskursijā uz Valmiermuižas stalli. Staļļa saime labprāt uzņem viesus: izrāda stalli, dodas izjādēs/izbraucienos, atvēl staļļa ēkas pasākumu svinēšanai, sarūpē greznu pajūgu jaunlaulātajiem un jautras aktivitātes pašiem mazākajiem, lai ierādītu, ko zirgs ēd, kur dzīvo, kā viņu kopt un trenēt.

Viesošanās stallī ir iespējama katru dienu, to iepriekš saskaņojot. Vairāk informācijas šeit.

Saziņai

Saziņai

Valmiermuižas jātnieku skolaDzirnavu iela 15, Valmiermuiža, Burtnieku novads+371 26562703

Apskati arī

Valmiermuižas Baltijas porteris

Astoņās provēs slīpētajā Valmiermuižas Baltijas portera garšā esam apvienojuši piecu miežu iesalu un triju apiņu noslēpumu.

Astoņās provēs slīpētajā Valmiermuižas Baltijas portera garšā esam apvienojuši piecu miežu iesalu un triju apiņu noslēpumu.

Baltijas porteris ir pasaulē daudzinātākais alus veids, kāds radīts Baltijas jūras krastos. Valmiermuižas saimnieks ir pārliecināts, ka arī mūsdienās Baltijas porterim jānes augstu Latvijas alus darīšanas karogs. Porterī izmantotas klasiskās alus darīšanas sastāvdaļas — ūdens, iesala mieži, apiņi un raugs. Baltijas porteri liksim Valmiermuižas seno iesalu plauktā — kopā ar tumšo dūmalu un klona alu.

No četrām klasiskajām sastāvdaļām tapušo brūvējumu īpašu padara līdzīgi kafijas pupiņām grauzdēts iesals un lāgera raugs. Savukārt zem krēmīgajām, brūnajām putām atklājas izteiksmīgi grauzdētas kafijas, žāvētu augļu un mandeļu garša.

Smaržā spēlējas iesala salduma un dedzināta crème brûlée notis. Garšā melnas, izteiksmīga grauzdējuma kafijas rūgtums sabalsojas ar žāvētas vīģes un viegli sālītu mandeļu kontrapunktiem, bet tad bagātā buķete lēni iegrimst iesala tumīgumā, lai pēcgaršā dāvātu stipra espresso pamazām gaistošo klātbūtni. Baudāms viens pats kā dižestīvs vai kopā ar bagātīgiem desertiem.

Iegādājams tirgotavā pie Valmiermuižas alus darītavas, Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā un no piektdienas arī universālveikalā Stockmann.