Sena alus recepte par godu Naukšēnu brūža jubilejai

Naukšēnu alus un spirta darītava tika atklāta jau 1881. gadā un nosvinējusi jau 140 gadu jubileju. Šis ir viens no retajiem brūžiem, kurš pārdzīvojis baronu laikus, ulmaņlaikus, padomju laikus un neatkarīgo Latviju.

Brūža māja un iekārtas no baronu laikiem saglabājušās un kalpo vēl šodien. Vieniem tā ir tradīcija un nostalģija, citiem – eksotika. Brūvēšanas duna gan te pieklususi, toties plašajos pagrabos vēl arvien top rudzu iesals, izmantojot 140 gadus senas metodes, ko augstu vērtē gan Latvijas maiznieki, gan alus brūvētāji.

Valmiermuižas saimniekam iedvesmojoties no Naukšēnos savulaik brūvētā un leģendām apvītā marta alus, ir izbrūvēts nostalģisks alus, kas garšo tikpat labi kā sendienās – tumīgs, stiprs un salds! Naukšēnu jubilejas alus ir veltījums laikiem, kad zāle bija zaļāka, debess – zilāka un dzīve – saldāka.

   

Ja vēlies dodies vēsturei pa pēdām, sajust spēkpilnas tradīcijas un pakavēties patiesos atmiņu stāstos, lūko šeit.