Cūkgaļas cepetis Valmiermuižas tumšā dūmalus mērcē

Ziemas saulgriežos aicinām izgaršot īstas Latvijas garšas, svētku galdā ceļot cūkgaļas cepeti Valmiermuižas tumšā dūmalus mērcē pēc Renāra Purmaļa no GATAVO DABĀ receptes.

Sastāvdaļas:

  • Cūkgaļas karbonāde ar ādu un nelielu tauku slānīti
  • 1 burkāns
  • 1 pastinaks
  • 3 sīpoli
  • 8 rudens āboli
  • Sauja kaltētas sēnes (vēlams baravikas)
  • 3 pudeles Valmiermuižas tumšais dūmalus
  • 2 saujas žāvētas plūmes
  • 100 grami sviests
  • 3 priežu zariņi

Pagatavošana:

  • Visus dārzeņus un cūkgaļu apgrilē uz restēm, lai tie skaisti karamelizējas un apbrūnē.
  • Tad visas apgrilētās sastāvdaļas liek čuguna katlā, lej klāt alu. Katlā ieber žāvētās plūmes. Sautē 30 minūtes. Ja nepieciešams, pievieno papildus ūdeni. Sautē vēl 30 minūtes.
  • Pēc stundas sautēšanās pievieno 100 grami sviesta, pieliek priežu zariņus un turpina sautēt vēl 20 minūtes. Tad katlu noņem no uguns un atstāj atpūsties 20 minūtes.
  • Cūkgaļu liek uz šķīvja un griež šķēlēs. Pārlej ar mērci, kurā cūkgaļa sautējās. Pasniedz ar dārzeņiem, kas sautējās katlā.