Izsmalcināti našķi

Izsmalcināti našķi

Valmiermuižas alus darītāji ilgi šķendējās, vērodami, kā krietnu alu samaitā ar visādām mākslīgām uzkodām. Nolēmuši, ka tādai apgrēcībai jādara gals, viņi sauca talkā alus virtuves pavārus un apkaimes uzņēmējus, lai, izmantojot pašu brūvētos alus un citas dabīgas sastāvdaļas, radītu gruntīgas, veselīgas uzkodas.

Drabiņu cepumi

„Liepkalnu” Rūjienas ceptuvē no alus iesala drabiņām gatavoti gardi un viegli sāļie cepumi. No Valmiermuižas alus nākuši, tie tam labi piepas vēl arvien.

Drabiņu cepumi

„Liepkalnu” Rūjienas ceptuvē no alus iesala drabiņām gatavoti gardi un viegli sāļie cepumi. No Valmiermuižas alus nākuši, tie tam labi piepas vēl arvien.

Iesala karameles

Tumšais alus prasa ko saldāk našķējamu, tamdēļ „Liepkalnos” no veseliem iesala graudiem top tumšajiem aliem piedienīgs gardums.

Iesala karameles

Tumšais alus prasa ko saldāk našķējamu, tamdēļ „Liepkalnos” no veseliem iesala graudiem top tumšajiem aliem piedienīgs gardums.

Kaņepju našķi

Rūpīgi cepti Valmiermuižas alus virtuvē. Bez visādām E un Z vielām – tīri milti, siers, sviests, kaņepju sēklas un brūklenes. Labi sapasēs ar Valmiermuižas gaišajiem aliem.

Šokolādes morīši

Rokām darināti un pašu cepti Valmiermuižas alus virtuvē. Tikai tumšās šokolādes sviests, milti un pa šķipsniņai pavāru noslēpumu. Ģeldēs kopā ar Valmiermuižas tumšajiem aliem.

Tumšā šokolāde ar kaņepēm

Sadarbībā ar „R Chocolate”, Trikātas šokolādes ražotni, radīta mutē kūstoša tumšā šokolāde ar grauzdētām kaņepju sēklām. Garšos debešķīgi, baudot pie Valmiermuižas porteriem.

Sīpolu marmelāde ar tumšo alu

Valmiermuižas pavāru gādīgi burciņā likti sarkanie sīpoli, tumšais alus, upeņu sula, brūnais cukurs, rapšu eļļa un sāls. Izcili saderēs ar cietajiem sieriem. Var kalpot arī kā marināde gaļai.

Upeņu mērce ar portera alu

Ģeniāli vienkārša recepte – Valmiermuižas proves porteris, upenes un cukurs, kas izcili papildinās ne vien medījuma, pīles, liellopa un jēra gaļu, bet arī šokolādes desertu un saldējumu.

Zosu aknu pastēte ar tumšo alu

Lai būtu ar ko piesiet dūšu, tad Valmiermuižas alus virtuves meistari kopā jauc zosu aknas, sviestu, saldo krējumu, burkānus, seleriju, sīpolus, ķiplokus, cūku taukus un garšvielas, radot brangu aizdaru, kas labi saderēs ar svaigi ceptu maizi un ķiplokiem.

Cepammērce ar tumšo alu

Alus virtuvē savārītas žāvētas plūmes, dzērvenes, mellenes, tumšais alus, ķiploki, tomātu biezenis, graudu sinepes, brūnais cukurs, medus, upeņu sula. Iederēsies mājās gatavotos burgeros, cepeša marinādē, pie grilētiem vai ceptiem gaļas ēdieniem.

Iesala mērce

Sadarbībā ar kaimiņu ražotni „Milda KM” no miežu, rudzu un kviešu iesala, ūdens un apiņiem radīta mērce, kas satur tikai iesala dabīgo saldumu. Ģeldēs piparkūku mīklas un citu kārumu gatavošanai, saderēs ar medījuma gaļu, salātiem un saldējumu.