Valmiermuižas alus virtuve un terase

Valmiermuižas alus virtuve un terase

DZIRNAVU IELA 2, VALMIERMUIŽA

Valmiermuižas alus virtuves stūrakmens ir viss, ko dāvā Latvijas zeme. Dabā sakņotu un radošumā lolotu – tādu mēs redzam mūsu Latvijas #zemesgaršu. Šī būs īstā vieta, kur terasē nesteidzīgi izbaudīt Valmiermuižas alus darītavā brūvētās garšas, brangas alus uzkodas, brokastis, mūsu pašu cepto maizi un kruasānus.

Priecāsimies uzņemt svinības un seminārus. Aicinām arī veikt iepriekšēju rezervāciju alus un ēdiena saderības maltītēm, kur katram ēdienam piemeklēts smalks alus pāris, ļaujot izjust burvīgo brīdi, kad garša ar garšu mutē rotājas.

Alus virtuve

Pirmdiena, otrdiena | klājam galdus lielākām grupām pēc iepriekšējas rezervācijas
Trešdiena | 10.00-21.00
plkst. 10.00–12.00 brokastu piedāvājums, no plkst. 12.00 ēdienkarte
Ceturtdiena | 10.00–21.00
plkst. 10.00–12.00 kafija un kruasāni, brokastu piedāvājums, no plkst. 12.00 ēdienkarte
Piektdiena-sestdiena | 10.00–22.00
plkst. 10.00–12.00 kafija un kruasāni, brokastu piedāvājums, no plkst. 12.00 ēdienkarte
Svētdiena | 10.00–20.00
plkst. 10.00–12.00 brokastu piedāvājums, no plkst. 12.00 ēdienkarte

Ik zeme garšo citādi, jo katrai ir cita saule un cita augsne.

Latvijas zeme ir gana bagāta, lai no tās asnotu vienreizīga zemesgaršas virtuve.

Katram lauka vai meža auglim ir savs pilnbrieda laiks. Un tieši pilnbriedā tas garšo visskaistāk.

Pirms ķerties pie katliem un pannām, jāiet pie zemkopja kaimiņos prasīt – kas tev zemē?

Mežā ejot, neklājas atstāt aiz sevis pēdas. Saimniekojot jāgādā, lai viss izmantojamais būtu izmantots.

Garlaicīga virtuve ir slinka virtuve. Urdot un pētot, atklājot un izdomājot, vecos rakstos atrodot un sapnī nosapņojot, mēs radoši radām nebijušo.

Tīri izaugušo tīri jāpagatavo. Un to, kas tīri gatavots, jāpasniedz tīri un nesamāksloti, jo arī trauka māls un grebuma koks nāk no mūsu zemes.

Kur latviešu godi, tur alus goda vietā. Kur alus virtuve, tur katram ēdienam piemeklēts smalka alus pāris, ļaujot garšai ar garšu rotāties.