Tumšais medalus Namejs

Alus miestari galdā ceļ savu jaunāko lolojumu – veltītu spēlfilmai „Nameja Gredzens”.

Vai ir vēl labāks iemesls kā filmas pirmizrāde, lai alus meistari galdā celtu medalu, kuru mūsu senči agrākos laikos uzskatījuši par īstenu rituālu dzērienu, kas sniedz gudrību un iedvesmu, un baudāms vien smalkākajos svētkos un godos.

Pilnmutīgais tumšais medalus īpašs arī ar to, ka tā saldināšanā izmantots Latvijas mežos un pļavās ievāktu medus, kas garšā smalki saspēlējas ar grauzdētā iesala rūgteno karameli. Aromātā jaušams medaini silts vasaras pilnbrieds.

Kā tiek gatavots medalus?

Alus brūvēšanā izmantoti trīs iesali – Pilzenes, Minhenes un tumšais karameļu iesals. Gan garšu, gan aromātu bagātina divu veidu apiņi – ‘Hallertauer Nugget’ un ‘Hallertauer Mittelfrüh’. Alus noguldīts 45 dienas un dabīgi, nesteidzīgi raudzēts stiprumā līdz 5,6 %. Kā smalks punktiņš uz i pēc filtrēšanas garšas bagātībai tiek pievienots Latvijas mežos un pļavās ievākts medus.

Medalu iesakām baudīt atdzesētu + 10 – 12 °C, malkojot to no Valmiermuižas alus stikla glāzes. Tā derīguma termiņš ir 6 mēneši.

Medalus īpašības

Alk. tilp. – 5,6 %
Tips – Lager
Krāsa/ EBC – 98
Blīvums/ °P- 17
Rūgtums/ IBU – 22

Tumšais medalus radīts par godu Aigara Graubas spēlfilmai „Nameja Gredzens”, Zemgales ķēniņu Nameju un viņa vadītajām zemgaļu brīvības cīņām pret krustnešiem. No katras pārdotās tumšā medalus pudeles, 3 centus darītava veltīs Latvijas kino attīstībai.

 

Medalu iespējams iegādāt tikai abās mūsu tirgotavās – Rīgā un Valmiermuižā, kā arī Rimi hipermārketos.