Tiekamies Rīgas restorānu nedēļā!

Šajā rudenī prieks būt kopā arī labākajiem restorāniem, kuri ver durvis Rudens Rīgas restorānu nedēļai.

Mūsu alus vēstniecība Rīgā gardēžiem sarūpējusi iespēju izbaudīt garšu piedzīvojumu trīs kārtas. Kas jo īpaši, tad viesojoties mūsu namā aicinām izmantot iespēju, lai izbaudītu alus un ēdiena saderības stāstu, jo, kur alus virtuve, tur katram ēdienam piemeklēts smalka alus pāris, ļaujot garšai ar garšu rotāties.

Rudens ir īstais brīdis, kad klētis, pagrabi un palodzes piepildās ar vasarā izaudzēto. Savā virtuvē ar lepnumu gatavojam tieši tās garšas, kas  šobrīd rodamas zemkopja setā, mežā un ezerā. Lai tās atklātu, mēs dodamies pie viņiem ciemos, jo bez viņu sarūpētā mēs nespētu izveidot virtuvi, kurai paši ticam.

Garšīgajai restorānu nedēļai par godu saimnieks ikvienam, kurš izvēlēsies paviesoties mūsu namā, lai izbaudītu pārsteidzošās rudens garšas, uzsauks Valmiermuižā brūvēto kviešu alu, kas izcili saderēs ar maltītes PIRMĒDIENU: mencu ikru musu, sviestā ceptiem bumbieriem, mētru sālī sutinātu kartupeli un cidonijām.

Saņemot PAMATĒDIENU: mežacūkas desu, meža sēnes, rāceņu gratīni ar kūpinātu kazas sieru, fermentētus pīlādžus, tumšā alus – čilī glazūru, izcils tandēms veidosies ar Valmiermuižā brūvēto tumšo dūmalu. Alus līdzsvarotajā garšā smalki saspēlējas dūmu smarža un apiņu rūgtuma notis.

Kur maltītes noslēgums, tur īpašs saldais našķis: ķirbju saldējums, cigoriņu biskvīts, lauku gurķis, piparmētru ledene, cukurota skābmaize un kaņepju eļļa. Lai ļautu garšai ar garšu rotāties, še krodziniekam vērts taujāt pēc Kokmuižas eila Kaskādes krāces.

Tiekamies pie mums Valmiermuižā! Gan šajā īpašajā gardēžu nedēļā, gan katru brīdi, kad jums būs luste izbaudīt alus un ēdiena saderības stāstu. Vai vienkārši feinā vietā pamalkot gardu alu!

Foto meistars: Reinis Melioranskis

 

Saziņai

Saziņai

VALMIERMUIŽAS ALUS VĒSTNIECĪBA RĪGĀ A.Briāna iela 9a, Valdemāra pasāža +371 28656111