Valmiermuižas Alus virtuve

Valmiermuižas Alus virtuve

DZIRNAVU IELA 2, VALMIERMUIŽA

Valmiermuižas Alus virtuves stūrakmens ir viss, ko dāvā Latvijas zeme. Mēs pazīstam zemes dāvanas un lepojamies, ka protam tajās atklāt tās garšas, kas šobrīd zemkopim dārzā un laukā, medniekam mežā, zvejniekam ezerā. Bez viņu sarūpētā mēs nespētu izveidot virtuvi, kurai paši ticam.

Darbdienās aicinām izbaudīt ēdienkarti, novērtējot, cik dažādi šķīvī var elpot pavasaris, vasara, rudens un ziema. Īpašam saderības stāstam mūsu alziņi katram ēdienam piemeklējuši smalku alus pāri, ļaujot piedzīvot, kā garša ar garšu mutē rotājās.

Še pat blakus atrodas arī smieklu un labu sajūtu pielieta alus viesistaba jeb bārs, kur, baudot mūsu brūvējumus un alum pielāgotas uzkodas, iespējams ļauties iedvesmojošai kopā būšanai.


DARBA LAIKS ALUS VIRTUVEI

No otrdienas līdz svētdienai: 12.00–20.00

DARBA LAIKS ALUS BĀRAM

No pirmdienas līdz svētdienai: 12.00–22.00

No 24.aprīļa līdz 28.aprīlim būsim slēgi labām pārmaiņām!

 

REZERVĒT GALDIŅU

Latvijas #zemesgarša lolotājs – mūsu šefpavārs Dzintars Kristovskis

Valmiermuižas Alus virtuves šefpavārs Dzintars Kristovskis buras gan virtuvē, gan dabā, lai arvien meklētu jaunas garšas. Tāpēc nebrīnieties, ja janvārī uz šķīvja parādās meža avotā plūktas ūdenskreses, bet oktobrī – kūpināti ķērpji. Lolojot vietējo, Dzintars mudina ikvienu ciešāk ieskatīties apkārtējās pasaules garšās.

Ik zeme garšo citādi, jo katrai ir cita saule un cita augsne.

Latvijas zeme ir gana bagāta, lai no tās asnotu vienreizīga zemesgaršas virtuve.

Katram lauka vai meža auglim ir savs pilnbrieda laiks. Un tieši pilnbriedā tas garšo visskaistāk.

Pirms ķerties pie katliem un pannām, jāiet pie zemkopja kaimiņos prasīt – kas tev zemē?

Mežā ejot, neklājas atstāt aiz sevis pēdas. Saimniekojot jāgādā, lai viss izmantojamais būtu izmantots.

Garlaicīga virtuve ir slinka virtuve. Urdot un pētot, atklājot un izdomājot, vecos rakstos atrodot un sapnī nosapņojot, mēs radoši radām nebijušo.

Tīri izaugušo tīri jāsagatavo un jāpasniedz. Un to, kas tīri gatavots ir jāpasniedz tīri un nesamāksloti, jo arī trauka māls un grebuma koks nāk no mūsu zemes.

Kur latviešu godi, tur alus goda vietā. Kur alus virtuve, tur katram ēdienam piemeklēts smalka alus pāris, ļaujot garšai ar garšu rotāties.


Mēs cienām to, ko galdā cēluši mūsu senči, taču gadsimtos koptajam arvien meklējam jaunas šķautnes un izpausmes. Dabā sakņotu un radošumā lolotu – tādu mēs redzam mūsu Latvijas zemes garšu.

Ēdienkarte

Aplūkot

Dzērienkarte

Aplūkot