Valmiermuižas alus virtuve

Valmiermuižas alus virtuve

DZIRNAVU IELA 2, VALMIERMUIŽA

Valmiermuižas Alus virtuves stūrakmens ir viss, ko dāvā Latvijas zeme. Mēs pazīstam zemes dāvanas un lepojamies, ka protam tajās atklāt tās garšas, kas šobrīd zemkopim dārzā un laukā, medniekam mežā, zvejniekam ezerā. Bez viņu sarūpētā mēs nespētu izveidot virtuvi, kurai paši ticam.

Šeit izbaudīt sezonas garšas var gan liels, gan mazs, ieturot maltīti vairākās kārtās vai izbaudot īpašas uzkodas pie Valmiermuižā lēni brūvētā alus. Un, kā jau īstenai alus virtuvei piedienas, tad šī būs īstā vieta, kur katram ēdienam piemeklēt smalku alus pāri, ļaujot izjust to burvīgo brīdi, kad garša ar garšu mutē rotājās.

Dabā sakņotu un radošumā lolotu – tādu mēs redzam mūsu Latvijas zemes garšu.


ALUS VIRTUVES DARBA LAIKS

No pirmdienas līdz svētdienai: 10.00–22.00

Laikus ziņojam, ka no 4.septembra pamainīsim darba laiku un strādāsim ceturtdienās  (12.00-20.00), piektdienās (12.00-22.00), sestdienās (10.00-22.00) un svētdienās (10.00-20.00).
Turklāt ik brīvdienu rītu sarūpēsim vēlās brokastis (līdz 14.00).

REZERVĒT GALDIŅU


Ik zeme garšo citādi, jo katrai ir cita saule un cita augsne.

Latvijas zeme ir gana bagāta, lai no tās asnotu vienreizīga zemesgaršas virtuve.

Katram lauka vai meža auglim ir savs pilnbrieda laiks. Un tieši pilnbriedā tas garšo visskaistāk.

Pirms ķerties pie katliem un pannām, jāiet pie zemkopja kaimiņos prasīt – kas tev zemē?

Mežā ejot, neklājas atstāt aiz sevis pēdas. Saimniekojot jāgādā, lai viss izmantojamais būtu izmantots.

Garlaicīga virtuve ir slinka virtuve. Urdot un pētot, atklājot un izdomājot, vecos rakstos atrodot un sapnī nosapņojot, mēs radoši radām nebijušo.

Tīri izaugušo tīri jāpagatavo. Un to, kas tīri gatavots, jāpasniedz tīri un nesamāksloti, jo arī trauka māls un grebuma koks nāk no mūsu zemes.

Kur latviešu godi, tur alus goda vietā. Kur alus virtuve, tur katram ēdienam piemeklēts smalka alus pāris, ļaujot garšai ar garšu rotāties.